maandag 4 juni 2012

Vogelwachter schildert voor feugelpôlle


HOLLUM – Vogelwachter Yme Brijker van Vogelwacht Hollum-Ballum schildert een grote stern voor een gezamenlijke kunstwerk. Hij doet samen met (staand) Harry Boon van Wetterskip Fryslân, Josje Fens van de Waddenvereniging, Nico Oud, wethouder van Ameland, Wouterjan Adams van Rijkswaterstaat, (hurkend) Kees van Es van programma Rijke Waddenzee en Herman Brink van Staatsbosbeheer.

De zeven partijen (Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân Ministerie van I&M, gemeente Ameland, programma Rijke Waddenzee, de Waddenvereniging en Vogelwacht Hollum-Ballum) tekenen op die manier voor de toekomst van het waddenprogramma Zuidwest Ameland.

De Feugelpôlle is een kwelder aan de zuidwestkust van Ameland; een bijzondere broedplaats van de op één na grootste kolonie grote sterns van West-Europa. De afgelopen jaren is een deel van de kwelder verdwenen. Dit komt door de natuurlijke dynamiek van de Waddenzee tussen Ameland en Terschelling.

Met kleischelpen en rijshouten dammen wordt geprobeerd de natuurlijke kweldervorming in goede banen te leiden. Dit project met de Feugelpôlle is een onderdeel van het landelijke innovatieprogramma ‘natuurlijke klimaatbuffers.’

>>> lees hier meer over de Feugelpôlle als Klimaatbuffer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Persbureau Ameland